Ketaus keptuvių ilgaamžiškumo paslaptis: priežiūra žingsnis po žingsnio

Nors ketaus keptuvės yra patvarios ir praktiškai nesunaikinamos, joms reikia šiek tiek priežiūros ir meilės, kad tarnautų ilgus metus. Nesijaudinkite, tai nėra raketų mokslas. Tiesiog laikykitės kelių paprastų taisyklių, kurias galite taikyti ir visiškai nauja ketaus keptuvėtodėl drąsiai naudokite savo prosenelės 100-ąjį, ir sėkmė bus garantuota!

Image
Ar žinote, kas yra prieskoniai?
Pirmas naudojimas: keptuvės uždegimas

Pagardinimas - tai procesas, kurio metu ant keptuvės paviršiaus susidaro natūraliai nelimpanti apsauginė danga. Šia danga užtikrinama, kad maistas nepriliptų, taip pat ji apsaugo keptuvę nuo korozijos.

Degimo metu keptuvės paviršius padengiamas plonu aliejaus sluoksniu ir įkaitinamas iki aukštos temperatūros. Aliejus chemiškai susijungia su keptuvės paviršiumi ir sudaro blizganti patvari danga, atspari vandeniui ir maistui.kurie yra linkę prilipti.

Tai nėra vienkartinis procesas; kiekvieną kartą naudojant ir vėliau apdorojant pagerėja danga ir jos savybės..

Kaip įkaitinti ketaus keptuvę?

  • Išvalykite keptuvę: Nuplaukite jį šiltu vandeniu ir švelniu plovikliu.
  • Džiovinimas: Keptuvę kruopščiai nusausinkite.
  • Tepimas alyva: Keptuvės dugną plonu sluoksniu patepkite augaliniu aliejumi.
  • Deginimas: Įdėkite keptuvę apverstą aukštyn kojomis į iki 200 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie valandą. Po keptuve padėkite foliją, kad susigertų lašantis aliejus. Tačiau būkite atsargūs dėl rankenos - ji gali būti pagaminta iš medžiagos, kuri netinka orkaitei (pvz., medžio). Tačiau keptuvę taip pat galite sudeginti ant grotelių, ugnies ar paprastos viryklės, kruopščiai patepdami ją aliejumi ir kaitindami, kol pradės rūkti.
  • Aušinimas: Likite keptuvę visiškai atvėsti.
  • Galutinis aliejaus "masažas": Atvėsusią keptuvę dar kartą nuvalykite popieriniu rankšluosčiu, pamirkytu aliejuje, kad ant jos susidarytų plonas aliejaus sluoksnis.
Image
Po kiekvieno naudojimo:
Įprastinė priežiūra
  • Nuplaukite: Po kepimo leiskite keptuvei atvėsti ir nuvalykite ją popieriniu rankšluosčiu arba nuplaukite šiltu vandeniu. Nenaudokite ploviklių, nebent tai yra būtina, ir niekada neplaukite keptuvės indaplovėje.
  • Valymas: Maisto likučius pašalinkite šepetėliu arba plastikiniu grandikliu. Jei reikia, taip pat galite naudoti šiek tiek rupios druskos kaip šlifavimo priemonę. Niekada neleiskite keptuvei prisvilti, rizikuojate nemaloniai surūdyti.
  • Džiovinimas: Keptuvę kruopščiai nusausinkite. Galite pastatyti ją ant viryklės ant silpnos ugnies, kad išgaruotų visa drėgmė.
  • Tepimas alyva: Patalpinkite ploną alyvos sluoksnį, kad apsaugotumėte paviršių nuo rūdžių.
Image
Kartkartėmis:
Giluminis valymas
  • Nuosėdų šalinimas: Jeigu ant keptuvės susikaupia daug pridegusio maisto, galite naudoti vandens ir valgomosios sodos mišinį. Užtepkite pastos ant probleminių vietų ir švelniai įmasažuokite.
  • Priežiūros šaudymas: Atlikus giluminį valymą, keptuvę reikėtų dar kartą įkaitinti, kad būtų atkurtas apsauginis paviršius.
Image
Patarimai ir gudrybės

Dažnai naudokite keptuvę: Kuo dažniau naudojate keptuvę, tuo geresnis tampa jos paviršius.

Nepamirškite rankenos: Jei keptuvė turi ketaus rankeną, prižiūrėkite ją kaip ir visą keptuvę.

Lietuvos keptuvės

Geriausios ketaus keptuvės pagal klientų atsiliepimus

DUK
DUK apie ketaus priežiūrą
Ką daryti, jei ketaus keptuvė surūdijo?
Jei atsiranda rūdžių, nepanikuokite. Rūdis lengvai pašalinsite vieliniu šepečiu arba švitriniu popieriumi. Vėliau keptuvę kruopščiai nuplaukite, išdžiovinkite ir iš naujo užkurkite.
Maistas prilimpa prie ketaus keptuvės.
Jei maistas pradeda prilipti, gali tekti pakartoti ugnį. Atlikite keptuvės degimo veiksmus.
Ketaus keptuvė atrodo aptriušusi ir nusidėvėjusi.
Jei keptuvė praranda blizgesį arba atrodo matinė, tai gali būti ženklas, kad jai reikia daugiau alyvos. Po kiekvieno valymo įpilkite ploną aliejaus sluoksnį.

Išvada

Ketaus keptuvės priežiūra nėra sudėtinga, tačiau jai reikia šiek tiek dėmesio. Jei tinkamai ją prižiūrėsite, ji jums atsilygins ilgaamžiškumu ir puikiomis eksploatacinėmis savybėmis. Ketaus keptuvė gali tapti geriausiu jūsų virtuvės pagalbininku, kuris tarnaus ne vienai kartai. Prižiūrėkite ją su meile ir rūpesčiu ir galite tikėtis daug puikių kulinarinių patirčių.

Mūsų patarimas
Taip pat skaitykite
->
Image
12 priežasčių, kodėl pamilsite ketaus indus
Sužinokite visus svarius argumentus, kodėl ketaus gaminiai yra aiškus pasirinkimas net ir tada, kai virtuvėje keliami didesni priežiūros reikalavimai.

Praktiški priedai švelniam ir patogiam indų plovimui