Duonos peiliai: ar jie būtini virtuvėje?

Ar žinojote, kad kiekvienos virtuvės pagrindą turėtų sudaryti trys peiliai? Didelis virėjo peilis dideliems darbams atlikti, mažas peilis mažiems darbams atlikti ir dantytas peilis, kuriuo galima pjaustyti traškią duoną ar bagetes - konditerinis peilis. Nes tik juo galėsite prasiskverbti pro kietą plutą, nedeformuodami minkštų trupinių, ir taip kaskart patikimai iškepti tvarkingas riekeles. Patarsime, kokiais parametrais vadovautis, kad rastumėte jums tinkantį konditerinį peilį.

Kokybiški duonos peiliai

nuz na chleba
Kam reikalingas specialus konditerinis peilis?

Kokybiški pyragaičiai yra traškūs išorėje ir purūs viduje. Pjaunant netinkamu peiliu, pažeidžiama kepinio struktūra, trupiniai trupa, keičiasi forma ir atsiranda negražių įpjovimų. Konditerinis peilis buvo specialiai sukurtas pjauti tiek kietas, tiek minkštas detales ir pasiekti puikių rezultatų.

Mėgstamiausi konditerijos peiliai

nuz na rajce

Konditerinis peilis (ne tik)

Juo meistriškai pjaustoma duona ar traškios bagetės, tačiau dėl dantytų ašmenų juo taip pat galima puikiai supjaustyti sultingus pomidorus, minkštus vaisius ar pyragus ir pyragaičius. Trumpai tariant, konditerinis peilis yra universalus įrankis, kuris bus jūsų pagalbininkas dažniau, nei galite tikėtis.

Sužinokite daugiau apie specialius daržovių peilius

Į ką atkreipti dėmesį renkantis duonos peilį?
Ašmenys
nerezovy nuz na pecivo

Konditerinio peilio ašmenys turi būti dantyti. Būtent dantyti danteliai leidžia įrankiu pradurti plutą nesutraiškydami minkštos vidinės dalies. Ploni dantukai tinka minkštesniems kepiniams, o gilesni - kietai plutai.

Geležtės ilgis
delka noze na pecivo

Jis turėtų būti 20-26 cm. Tokio ilgio pjaustytuvu lengva pjaustyti didelius kepinius, taip pat bagetes ar kitus mažesnius kepinius.

Tvirtovė
pevnost noze na pecivo

Geležtė turi būti gana plona, bet kartu labai tvirta. Lankstumas yra konditerinių peilių trūkumas, nes tik pakankamas stiprumas užtikrins maksimalią pjūvio kontrolę.

Medžiaga
material nozu na pecivo

Nerūdijantis plienas dažniausiai naudojamas duonos peiliams gaminti, nes jis yra pakankamai aštrus ir atsparus korozijai. Kartais galima įsigyti ir damasko plieno peilių, tačiau svarbu atminti, kad juos sunkiau prižiūrėti, nes jie labiau linkę rūdijuoti.

Forma
tvar noze chleba

Konditeriniai peiliai turi vidutinio pločio ašmenis, kurie paprastai būna tiesūs ir su apvaliu galiuku. Kai kurie įrankiai nuo rankenos šiek tiek siaurėja. Kai kurių konditerinių peilių ašmenys nuo rankenos yra pasvirę žemyn. Tai daroma tam, kad pjaustant pirštai nesiliestų su pjaustymo lenta.

Balansavimas
vyvazeni noze na pecivo

Tinkamas peilio balansas užtikrina lengvesnį valdymą ir geresnę kontrolę pjaustant. Tai žinoma dėl to, kad peilio pusiausvyros taškas (bolsteris) yra toje vietoje, kur geležtė susilieja su rankena, todėl jei po šia peilio dalimi pakišite pirštą, peilis išliks subalansuotas.

Rankena
rukojet noze na pecivo

Peilis turi tikti jūsų rankai. Ergonomiška rankenos forma užtikrina saugumą ir mažina nuovargį ilgai dirbant su peiliu. Skirtingos medžiagos turi savų privalumų ir trūkumų - mediena yra estetiška, bet laikui bėgant gali atsirasti nusidėvėjimo požymių, metalas yra nesenstantis, bet sušlapęs gali slysti, be to, rankoje jaučiamas šaltis, o plastikinės ar kompozitinės rankenos yra patvarios, įperkamos, bet gali neatrodyti elegantiškai.

pece o nuz na pecivo
4 paprasti žingsniai:
Kaip prižiūrėti konditerinį peilį

Jei norite, kad duonos peilis ilgai išliktų aštrus, retkarčiais skirkite jam paprastą, bet svarbią priežiūrą:

  1. Skalbimas
    Po kiekvieno naudojimo peilį nuplaukite šiltu vandeniu ir minkšta kempine. Venkite agresyvių valiklių ar abrazyvinių kempinių ir neplaukite indaplovėje. Visi šie būdai gali pažeisti peilį ir pagreitinti jo nusidėvėjimą. Iš karto po plovimo peilį nusausinkite minkšta šluoste, kad išvengtumėte korozijos.
  2. Saugykla
    Konditerinį peilį laikykite blokeliuose, lentynose, bėgeliais, dėkle ar stalčiuje su įdėklu, trumpai tariant, tokioje vietoje, kur negalima pažeisti geležtės. Venkite laikyti peilius palaidus virtuvės stalčiuje.
  3. Šlifavimas
    Konditerinio peilio nereikia galąsti taip dažnai kaip paprasto peilio, nes jo dantukai ilgiau išlieka aštrūs. Tačiau įprastai naudojant bet kokį įrankį, net ir geriausios kokybės, jis nuobodu, todėl duonos peilį reikia kartkartėmis pagaląsti. Naudokite tik dantytiems peiliams galąsti skirtus įrankius arba pasikliaukite profesionaliu galandinimu.
  4. Tinkamas naudojimas
    Peilį naudokite tik tešlai. Niekada nenaudokite jo kitiems ingredientams pjaustyti, ypač kietiems ingredientams, tokiems kaip griaučiai, kaulai, moliūgai, melionai ar šaldyti maisto produktai. Jie gali smarkiai pažeisti peilį. Visada pjaustykite ant medinės arba plastikinės pjaustymo lentelės; kitos medžiagos nutrina ašmenis.
Duonos ir konditerijos peiliai

Kokybiški indų plovimo produktai

Mūsų patarimas
Taip pat skaitykite
->
kvalitní noze
Ar verta investuoti į kokybiškus peilius?
Patarsime, į kokius peilius investuoti ir kur galima sutaupyti.

pecivo nuz

Populiariausi duonos peilių gamintojai

Tradiciškai labiausiai gerbiami konditerijos peilių gamintojai yra vokiečių prekės ženklo Wüsthofkuris garsėja savo precizišku apdirbimu ir ilgaamžiškumu. Ne mažiau populiarus yra peilis Zwillingkurioje tradicinis meistriškumas derinamas su naujausiomis technologijomis, kad būtų užtikrinta aukšta ašmenų kokybė ir ilgaamžiškumas. Peiliai sužavės išskirtine kokybe ir išskirtiniu dizainu.Kaltiniai. Kiti kokybiški įrankiai: WMF, Victorinox arba Güde Solingen.
DUK
Dažniausiai užduodamas klausimas
Kas yra duonos peilis?
Duonos peilis - tai virtuvės įrankis ilga geležte ir dantyta briauna, idealiai tinkantis duonai pjaustyti.
Kodėl svarbus konditerinis peilis?
Specialus duonos peilis sukurtas taip, kad lengvai prasiskverbtų pro kietą duonos plutelę, nesutraiškydamas minkštų trupinių viduje. Dėl dantytų ašmenų pjūvis yra lygus ir tikslus.
Koks yra idealus konditerinio peilio ašmenų ilgis?
Idealus ilgis yra 20-26 cm. Tokio ilgio pjaustytuvu lengva pjaustyti didelius kepinius, taip pat lengva pjaustyti mažesnius kepinius, pavyzdžiui, bagetes.
Kokio tipo ašmenys geriausi duonos peiliui?
Tik dantyti. Tik taip riekelės bus traškios išorėje ir purios viduje.
Kokia geležtės medžiaga geriausiai tinka konditeriniam peiliui?
Dažniausiai naudojamas nerūdijantis plienas, nes jis atsparus korozijai, tačiau populiarūs ir damasko arba anglinio plieno peiliai.
Kuo skiriasi negilus ir gilus įdubimas?
Plokštieji dantukai tinka minkštesniems kepiniams (bagetėms), o gilieji - kietai duonos plutai.
Kaip prižiūrėti konditerinį peilį?
  • Valymas: iš karto po naudojimo peilį nuplaukite ir nusausinkite. Venkite plauti indaplovėje.
  • Laikymas: nelaikykite peilio palaido virtuvės stalčiuje, naudokite peilių blokus arba peilių bėgelius.
  • Pjaustymas: pjaustykite tik ant medinės arba plastikinės pjaustymo lentelės.
  • Šlifavimas: Dėl dantytų briaunų geriau pasikliauti profesionaliu galandinimu.