Praktinis apsipirkimo vadovas, kuriame rasite 10 būtiniausių daiktų, kurių reikia kiekvienai virtuvei ir į kuriuos verta investuoti.
Kas yra būtiniausi virtuvės reikmenys?
Kalbant apie virtuvės įrankių, prietaisų ir aksesuarų skaičių rinkoje - jis yra beribis, tačiau mūsų vadove rasite 10 pagrindinių virtuvės įrankių, kurių reikia kiekvienai virtuvei ir su kuriais galėsite mesti iššūkį bet kokiam receptui. Tai puikus pirkimo vadovas visiems, norintiems įsigyti virtuvės reikmenų naujai virtuvei, tiems, kurie nori pakeisti senus virtuvės reikmenis ir įsigyti aukštos kokybės pagrindinių funkcinių virtuvės įrankių.
Būtiniausi virtuvės reikmenys yra daiktai, kuriuos naudojate nuolatos, todėl pasirūpinome, kad mūsų vadove būtų daug patikimų, ilgaamžių, aukštos kokybės produktų, pagamintų iš maistui saugių medžiagų ir pagaminti virtuvės įrankių srityje besispecializuojančių prekių ženklų. Jie siūlo ne tik produktus, bet taip pat ir sprendimus, technologijas ir dizainą, dėl kurių maisto gamyba ir ruošimas taps lengvas, greitas, efektyvus ir… tikras malonumas.
10 pagrindinių jūsų virtuvėje reikalingų daiktų – turinys
Virtuvinių peilių rinkinys
Pjaustymo lentelė
Universali keptuvė
Puodų rinkinys
Elektrinis virdulys
Keptuvė
Virtuvės reikmenų rinkinys
Virtuvinis dubuo + kiaurasamtis
Rankinis trintuvas
Torto keptuvė
Pagrindiniai jūsų virtuvės reikmenys
1/ Virtuvinių peilių rinkinys
Geras virtuvinis peilis yra vienas iš svarbiausių įrankių kiekvienoje virtuvėje. Renkantis peilius savo virtuvei visada atkreipkite dėmesį į medžiagą, iš kurios pagaminti peiliai ir rankenos, gamybos procesą ir kainą. Kaina gali daug ką pasakyti, nes aukščiausios kokybės kaltiniai peiliai, pagaminti iš aukštos kokybės nerūdijančio plieno, skirto peilių gamybai, niekada nebus pigūs.
Kokių peilių man tikrai reikia virtuvėje?
Jei jums įdomu, kaip pasirinkti tinkamus peilius savo virtuvei, peržiūrėkite mūsų virtuvinių peilių vadovą ČIA tačiau paprastai kiekvienai virtuvei reikia pagrindinių peilių rinkinio, įskaitant:
Šefo peilis
Universalus peilis, naudojamas maistui ruošti. Jį būtina turėti kiekvienoje virtuvėje, nes jį galima naudoti įvairios rūšies maistui (mėsai, žuviai, daržovėms, žolelėms ir kt.) ir atlikti įvairius kulinarinius veiksmus – pjaustyti, smulkinti, pjaustyti filė gabaliukais, pjaustyti kubeliais, išpjauti ir kt.
Duonos peilis
Dėl dantytų ašmenų jis puikiai tinka pjauti duoną per traškią kepalo plutelę nesutraiškant minkšto vidurio, bei pjaustyti minkštus vaisius ir daržoves. Pasirinkite tvirčiausią, kokį tik galite sau leisti (duonos peiliai paprastai turi šiek tiek lanksčius ašmenis).
Daržovių peilis
Mažas ir patogus, tinka mažiems ingredientams, vaisiams ir daržovėms lupti ir pjaustyti bei atlikti visas įvairias mažas užduotis jūsų virtuvėje.
2/ Pjaustymo lentelė
Jei jau išsirinkote peilius savo virtuvei, jums tikrai reikia geros kokybės pjaustymo lentelės, kad galėtumėte atpjauti, supjaustyti kubeliais, griežinėliais ar susmulkinti visus receptui ar patiekalui reikalingus ingredientus. Idealiu atveju turėtumėte turėti atskirą pjaustymo lentelę mėsai, žuviai, duonai ir daržovėms (ir turime juos komplektuose su praktišku stovu), bet pirmiausia galite pasirinkti aukštos kokybės plastikinę pjaustymo lentelę arba tvirtą lentelę iš kietos, aukščiausios kokybės medienos (ir naudokite abi puses, jei įmanoma).
Ar verta pirkti medines pjaustymo lenteles?
Pjaustant ant medienos, pvz., klevo, bambuko ar tikmedžio, jūsų peilių ašmenys taip lengvai neatšips, kaip ant plastikinės, marmurinės ar stiklinės pjaustymo lentelės. Medinės lentelės – jeigu jas tinkamai prižiūrėsite – visada gražiai atrodys ir tarnaus jums ilgus metus (taip pat gali atstoti serviravimo lenteles sūriui ar kitiems užkandžiams). O jei norite, kad jūsų pjaustymo lentelė tarnautų visą gyvenimą, nepamirškite jos neplauti indaplovėje, o visą lentelės paviršių patepkite dideliu kiekiu mineralinės alyvos ir leiskite įsigerti per naktį. Jei tai darysite reguliariai, jūsų pjaustymo lentelė bus atsparesnė drėgmei, ji neišdžius ir nesideformuos.
Į kokias pjaustymo lenteles verta investuoti?
UBRD
Tvirtos, storos medinės lentelės, kurias sukūrė garsus čekų dizaineris Petr Novaque, „Red Dot“ dizaino apdovanojimo laureatas!
Brabantia
Aukštos kokybės, funkcionalios pjaustymo lentelės, pagamintos iš plastiko, taip pat yra komplektuose su stovais.
Continenta
Stebėtinai praktiškos ir labai efektyvios pjaustymo lentelės visiems medienos ir maisto gaminimo mėgėjams.
3/ Universali keptuvė
Nei viena virtuvė neapsieina be keptuvės, o jei gaminate daug, tikriausiai prireiks skirtingų keptuvių įvairiems patiekalams. Tačiau prieš pirkdami keptuves lietiniams, grilines ar wok keptuves, pradėkite nuo universalios keptuvės, kurios dydis tinka visai jūsų šeimai (arba rinkinio, kurį sudaro dvi ar trys keptuvės - mažesnės, skirtos kiaušiniams ar kepti maistą mažomis porcijomis, vidutinės, tinkančias dviems, ir didelės, tinkančios gaminti vakarienę visai šeimai).
Kaip pasirinkti tinkamą keptuvę arba keptuvių rinkinį?
Pirmiausia peržiūrėkite mūsų išsamų keptuvių vadovą, kad įsitikintumėte, jog ieškote tokios, kuri atitiks visus jūsų lūkesčius bei rinkdamiesi tinkamą keptuvę savo virtuvei atsižvelkite į šiuos dalykus:
- į keptuvės dydį (kokiam žmonių skaičiui paprastai gaminate)
- į turimos viryklės tipą (dujinė, elektrinė ar indukcinė? Taip pat gali būti naudinga, jei jūsų keptuvė būtų tinkama naudoti orkaitėje)
- į įprastai gaminamo maisto rūšis
- į medžiagą (turbūt svarbiausias veiksnys – rinkitės plieninę ar nepridegančią keptuvę)
Kokie yra pagrindiniai keptuvių tipai kiekvienoje virtuvėje?
Universalios keptuvės
Universalios, įvairių dydžių ir iš skirtingų medžiagų, taip pat su nepridengančia danga, parduodamos taip pat ir rinkiniais.
Troškintuvai
Apvali keptuvė su dideliu paviršiumi ir aukštais kraštais, puikiai tinka troškintiems patiekalams, ji turi ilgą, tvirtą rankeną ir kartais papildomą pagalbinę rankeną kitoje pusėje
Grilio keptuvės
Idealios keptuvės mėsai arba daržovėms kepti, su paaukštintais kraštais, išdėstytais eilėmis keptuvės dugne, kad būtų sukurtas „kepta ant grotelių“ vaizdas
Kulina patarimas
Keptuvės yra viena iš būtiniausių virtuvės reikmenų į kuriuos reikia investuoti, jei norite jas naudoti ilgą laiką, jei norite, kad neprideganti danga išliktų geros būklės, jei nenorite, kad keptuvė deformuotųsi ir jūsų maistas priliptų prie jos paviršiaus. Keptuvių gamybos technologijos, gamybos procesai ir medžiagos yra labai svarbios ir kainuoja, todėl nesitikėkite nusipirkti puikią keptuvę už nedidelę pinigų sumą. Geros naujienos yra tai, kad nusipirkę aukščiausios kokybės keptuvę naudosite ją ilgą laiką, o rezultatais būsite labai patenkinti.
Paruošta virti
1/ Puodų rinkinys
Puodų rinkinys yra būtinas kiekvienoje virtuvėje, tačiau pasirinkti tinkamą puodą nėra taip lengva. Puodai taip pat yra investicija ir, atsižvelgiant į tai, kad dauguma šeimų labiau linkę pirkti naują automobilį, o ne naują puodų komplektą, ir, kad nusipirktas puodas tarnautų jums ilgus metus, svarbu atidžiai apsvarstyti visas galimybes.
Kaip išsirinkti puodų rinkinį savo virtuvei?
Jei ieškote puodų rinkinio, kuris jums tarnautų ilgus metus ir garantuotų puikius gaminimo rezultatus bei į kurį verta investuoti, prieš priimdami galutinį sprendimą peržiūrėkite mūsų vadovą, kaip pasirinkti tinkamus puodus, pagalvokite apie šias savo virtuvės reikmenų savybes:
- kokių puodų jums reikia, kiek ir kokio dydžio jie turėtų būti (didokas virimo puodas, žemas troškinimo puodas ir prikaistuvis būtų patys būtiniausi kiekvienai virtuvei)
- kokią medžiagą rinktis – rinkitės tik kokybiškas, patvarias medžiagas, kurios tinka jūsų naudojamos viryklės tipui ir – jei tai jums svarbu – ar medžiaga/ produktas tinkamas plauti indaplovėje arba naudoti orkaitėje (skaitykite daugiau apie galimas parinktis ir medžiagas čia)
- kokias savybes turėtų turėti jūsų puodai (stikliniai dangčiai, vidiniai matmenys, karščiui atsparios rankenos)
Kokie puodai yra būtiniausi kiekvienoje virtuvėje?
Sriubiniai puodai
Dideli puodai, dažniausiai aukštesni nei platūs, tinkami sriuboms, sultiniams, makaronams virti ir dideliam maisto kiekiui ruošti.
Troškinimo puodas
Puikiai tinka ruošti mažesnius kiekius daržovių, ryžių, vieno puodo patiekalus
Prikaistuviai
Maži puodai su rankena, puikiai tinka padažams ruošti arba nedideliam maisto kiekiui pašildyti
5/ Elektrinis virdulys
Nei viena virtuvė neapsieina be elektrinio virdulio, tačiau virduliai jau seniai nebėra tik virtuvės prietaisai. Kadangi virtuvėje jie visada matomoje vietoje, jie tapo šios erdvės dekoracijomis, daiktais, į kuriuos malonu žiūrėti bei virtuvės dizaino ikonėlėmis.
Kokį elektrinį virdulį turėčiau nusipirkti?
- Pirmiausia pasirinkite patikimą gamintoją. Prekinį ženklą, siūlantį produktų remontą ir turintį gerą reputaciją tarp klientų.
- Investuokite į aukštos kokybės virdulį, pagamintą iš aukščiausios kokybės medžiagų, juk nenorite, kad būtumėte priversti virdulį keisti kas metus ar dvejus, tiesa?
- Pasirinkite jūsų poreikius atitinkančią talpą ir stilių, atitinkantį jūsų virtuvę.
- Rinkdamiesi virdulį pagalvokite apie kitų, smulkių, dažnai matomų, virtuvės prietaisų (blenderio, skrudintuvo ir kt.) spalvą arba įsigykite tokį prietaisą iš kolekcijos, kuris jums patinka ir kurį norėtumėte matyti savo virtuvėje bei kuris suteiktų erdvei harmoningą, stilingą išvaizdą.
Kuriuos elektrinius virdulius rekomenduojame?
KitchenAid
Amerikietiška prekinis ženklas, kuriame dera modernios funkcijos ir vintažinis dizainas.
Smeg
Retro dizainas ir puiki spalvų paletė, bei temperatūros reguliavimo funkcija.
Alessi
Tegul jūsų virdulys tampa jūsų virtuvės žvaigžde – puikus, akį traukiantis itališkas dizainas.
Ar man reikia virdulio su temperatūros reguliatoriumi?
Jei naudojate daugiausia verdantį vandenį ir geriate tik juodąją arbatą, jums tikrai nereikia temperatūros reguliavimo virdulio, bet jei mėgstate užpilamą žolelių arba žaliąją bei baltąją arbatas, kurias reikia užplikyti 70–90 laipsnių temperatūroje, virdulys su temperatūrą rodančiu ekranu bus praktiškas ir naudingas prietaisas.
6/ Kepimo indas
Kokį maistą galite ruošti keptuvėje?
Kaip kiekvienoje virtuvėje yra orkaitė, taip kiekvienai virtuvei reikia ir kepimo skardos arba orkaitės indo. Jo prireiks kepant mėsą, šventinę antieną ar kalakutą arba gaminant daržovių pyragus ar lazanijas. Priklausomai nuo to, kaip dažnai ir ką kepate, galite rinktis iš skirtingų kepimo indų ir formų, su dangčiais arba be jų.
Kepimo indai būna įvairių dydžių ir gaminami iš skirtingų medžiagų. Jei renkatės ketaus puodus arba aukščiausios kokybės nerūdijančio plieno kepimo indus, galite būti tikri, kad jie tarnaus amžiams. Tradicinis keraminis orkaitės indas taip pat gali būti naudingas, nes jį galite naudoti ne tik mėsai, žuviai ar daržovėms, bet ir pyragams, vaisių patiekalams ir kitiems saldiems desertams ruošti.
Kokį kepimo indą turėčiau pasirinkti?
Orkaitės indai
Galimi įvairių dydžių ir stilingų spalvų porcelianiniai ir keraminiai kepimo indai
Ketaus puodai
Puikios kokybės puodai, skirti naudoti ant viryklės ar kepimui orkaitėje, kurie tarnaus ištisoms kartoms!
Kepimo skardos
Su dangčiais arba be jų, įvairių dydžių, dažnai su rankenėlėmis, skirtomis ant stalo patiekti tiesiai iš orkaitės
Patogūs pagalbininkai
7/ Virtuvės reikmenų rinkinys
Virtuvės reikmenų rinkinys yra būtinas kiekvienoje virtuvėje. Jūs juos naudojate maišymui, kepimui ir virimui. Jūs naudojate juos mėsai, salotoms, makaronams, kiaušiniams ir daržovėms. Jūs naudojate juos kartu su puodais, keptuvėmis ir virtuviniais dubenimis. Jūs juos naudojate... visą laiką, todėl įsitikinkite, kad jūsų įsigytas virtuvės reikmenų rinkinys yra pagamintas iš geros kokybės, maistui saugių, karščiui atsparių medžiagų ir gražiai atrodo jūsų virtuvėje!
Kas įeina į standartinį virtuvės reikmenų rinkinį?
- tvirtas maišymo šaukštas
- kiaurasamtis
- mėsos šakutė
- vartytuvas
- samtis
Peržiūrėkite virtuvės reikmenų rinkinius iš prekinių ženklų, kurie specializuojasi į funkcionalius, ilgaamžius ir gražiai atrodančius virtuvės aksesuarus, ir išsirinkite tą, kuris geriausiai tarnaus ir atrodys jūsų virtuvėje.
WMF
Praktiški įrankiai visiems virtuvės darbams atlikti pagal Vokietijos virtuvės gaminių prekės ženklą Nr. 1.
De Buyer
Ar jums labiau patinka medžio ir nerūdijančio plieno derinys? Rinkitės iš tradicinės prancūzų gamybos.
Joseph Joseph
Šiuolaikiniai spalvingi įrankiai, pagaminti iš karščiui atsparaus nailono.
Kulina patarimas
Šiuolaikiniai virtuvės reikmenų rinkiniai paprastai parduodami su gražiai atrodančiu stovu, dėklu ar lentyna, todėl juos laikyti ir naudoti paprasta ir praktiška. Jie pagaminti iš karščiui atsparių, sveikų medžiagų, jie turi rankenas ir integruotas įrankių atramas, kurios padeda išlaikyti švarius virtuvės paviršius.
8/ Virtuvinis dubuo ir koštuvas
Ingredientams maišyti, marinuoti, plauti maistą, likučiams laikyti ir nusausinti makaronus ar daržoves – virtuvinis dubuo ir koštuvas yra nepamainomas duetas, kuris tarnaus kasdien net atliekant paprasčiausius, pagrindinius kulinarinius darbus. Virtuvinių dubenų rinkiniai dažnai būna skirtingų dydžių, tinkančių įvairiems ingredientų kiekiams. Jūsų patogumui, šiuolaikiniai virtuviniai dubenys turi vidinius išmatavimus, neslidžius pagrindus ir praktiškas rankenas. Jei perkate dubenėlių rinkinį, jie taip pat gali būti sukraunami vienas į kitą, todėl sutaupysite vietos virtuvės spintelėse. Kiaurasamtis taip pat yra būtinas kiekvienos virtuvės elementas – net ir minimalistiniame interjere, net jei ir pats sudėtingiausias patiekalas, kurį galite pagaminti yra Bolonijos spagečiai. Verta pasirinkti gerai suprojektuotą, patvarų ir ergonomiškos formos koštuvą, kuris derės prie jūsų kriauklės (geriausia su rankenomis ir kojelėmis).
Ką rinktis?
WMF
Modernūs nerūdijančio plieno virtuviniai dubenys ir koštuvai minimalistinei virtuvei.
Koziol
Peržiūrėkite spalvotus virtuvės dubenis ir koštuvus iš 100% patikimo prekinio ženklo Koziol.
Brabantia
Peržiūrėkite ypač spalvotus ir erdvę taupančius virtuvės dubenėlių rinkinius.
9/ Rankinis blenderis
Ar man virtuvėje tikrai reikia rankinio blenderio?
Rankinis blenderis neužims daug vietos virtuvės stalčiuose, tačiau palengvins ir pagreitins maisto ruošimą, sutaupys daug pastangų, leis mesti iššūkį net sudėtingiems receptams ir paruošti daugybę skanių patiekalų bei gėrimų. Per kelias sekundes pagaminkite kremines sriubas, kūdikių maistą, kokteilius, humusą, daržovių čatnius ar pesto. Be to, dėl papildomų priedų su juo galite išplakti grietinėlę arba kiaušinių baltymus. Šiuolaikiniai rankiniai blenderiai dažnai būna su mini smulkintuvu ir papildomu ąsočiu, kuris suteikia dar daugiau galimybių. Taigi, jei svarstote, ar jums reikia rankinio blenderio, atsakymas yra taip! Jums jo prireiks akimirksniu!
Kokį rankinį blenderį turėčiau įsigyti?
Jei domitės į kokį blenderį verta investuoti, peržiūrėkite žemiau esantį naudingiausių funkcijų ir priedų sąrašą ir išsirinkite jūsų poreikius atitinkantį blenderį. Kokias funkcijas, savybes ir priedus siūlo šiuolaikiniai rankiniai blenderiai?
- galinga variklio galia
- keli greičio nustatymai
- pulso ir turbo funkcija
- nerūdijančio plieno peiliukai
- papildomi priedai, tokie kaip plaktuvas, smulkintuvas, matavimo ąsotis
- plonas, kompaktiškas dizainas
Ką mes rekomenduotume?
Bamix
Legendiniai Šveicarijos įmonės, įkurtos 1953 m., kuri specializuojasi rankiniuose blenderiuose, prietaisai.
KitchenAid
Ikoniškas dizainas, aukščiausia kokybė, įvairūs variantai, atitinkantys skirtingų šefų lūkesčius.
10/ Forma tortui
Ar man virtuvėje tikrai reikalinga torto forma?
Ypatingos progos, šventės, šeimos susibūrimai, romantiškos vakarienės, vakarai ant sofos ilgomis žiemos dienomis, savaitgaliai ir... visos šios akimirkos, kai reikia torto gabalėlio, kad įneštumėte į gyvenimą šiek tiek saldumo. Štai kodėl kiekvienai virtuvei reikia torto formos!
Investuokite į aukštos kokybės nelipnią torto formą, kuri tarnaus ištisoms kartoms, o rinkdamiesi tokią savo virtuvei pagalvokite apie tai, kokius pyragus kepate dažniausiai ar mėgstate labiausiai. Jei esate gimtadienio tortų specialistas, rinkitės apvalią torto formą. Jei esate tas, kuris visada kepate Velykinį pyragą, rinkitės tradicinę kepimo formą, o jei kartkartėmis jums tiesiog prireikia gabalėlio naminio pyrago, rinkitės universalią stačiakampę torto formą arba duonos formą, taip pat gali būti naudojamas duonai ar paštetui kepti.
Marcel Vargaeštok, Chefparade kulinarijos mokyklos savininkas
Ar verta investuoti į būtiniausius virtuvės reikmenis? Taip!
Atsižvelgiant į tai, kad virtuvės reikmenis naudosite kasdien – maisto ruošimui, kepimui, skrudinimui, troškinimui ir visiems kitiems kulinariniams darbams, verta į juos investuoti, nes niekas nemėgsta keisti virtuvės reikmenis kas metus ar dvejus, tiesa? Užuot pirkę daugybę pigių, dažnai nereikalingų prietaisų, investuokite į šiuos virtuvės reikmenis, kurie jūsų gyvenimą virtuvėje pavers kur kas lengvesniu!