grūstuvėliai
Muddleriai - pagrindinis baro įrankis puikiems kokteiliams gaminti
Kas yra purkštukai?
"muddler" yra barmeno įrankis, naudojamas kokteilių ingredientams sutrinti, susmulkinti ir sumaišyti. Paprastai tai yra rankinis įrankis su ilga rankena, paprastai pagaminta iš medžio, metalo ar kitų medžiagų, ir plokščia arba užapvalinta trintuvo galvute viename gale. Muddleriai naudojami šviežių žolelių, vaisių ir kitų ingredientų skoniui ir aromatui išgauti, švelniai sutrinant juos ant indo dugno kokteilinė stiklinė, aukšta stiklinė arba kokteilių plaktuvas. Muddleriai yra būtina baro įranga, skirta barmenams, mėgstantiems maišyti šviežius ingredientus ir gaminti savo firminius gėrimus, pavyzdžiui, "Mojito", "Old Fashioned" ir "Mint Juleps"!
Tinkamam namų barui purkštuvas yra toks pat svarbus kaip ir baro šaukštas ar tinkama kokteilių plaktuvas.
Kam naudojami purkštuvai?
Muddleriai naudojami sudedamosioms dalims maišyti arba sutrinti tiesiai stiklinėje arba kokteilių plaktuvas. Šis procesas padeda iš žolelių, vaisių ir kitų kietųjų ingredientų išgauti eterinius aliejus ir aromatus, kurie vėliau įtraukiami į kokteilį. Muddleriai dažniausiai naudojami kokteiliams, kuriuos prieš dedant kitus skystus ingredientus reikia sumaišyti šviežias žoleles, vaisius ar cukrų. Tokiuose klasikiniuose kokteiliuose kaip "Mojito" ir "Old Fashioned" dažnai reikia sumaišyti ingredientus, kad sukurtumėte aromatingą pagrindą. Muddleriai ypač naudingi šviežioms žolelėms, pavyzdžiui, mėtoms, bazilikams ir kalendroms, taip pat vaisiams, pavyzdžiui, citrusinių vaisių gabalėliams, uogoms ir agurkų griežinėliams. Maišant išsiskiria šių ingredientų aromatiniai aliejai ir sultys, todėl pagerėja bendras kokteilio skonis.
Kaip naudoti purkštuvą?
Būtų suprantama, jei manytumėte, kad norint tinkamai naudoti kokteilio plaktukas tereikia sudėti ingredientus į kokteilių plaktuvas ar maišymo stiklinę ir pradėti juos plakti.
Iš tikrųjų kokteilio plaktukas paskirtis - tinkamai sumalti sudedamąsias dalis, kad būtų išsaugotas skonis ir išskirtos pagrindinės sudedamosios dalys. Geriausias būdas tai padaryti - sudėti vaisius, žoleles ar prieskonius į kokteilių plaktuvas ar stiklinę ir kelis kartus švelniai stumtelėti ir pasukti dumblo masę į sudedamąsias dalis. Poreikis sumaišyti ingredientus jų nesuspaudžiant paskatino sukurti griovelių galvutę, kuri padeda išvengti lapų laužymo maišant, todėl būtinai tolygiai spauskite, kad nesuspaustumėte ingredientų. Sudėjus likerį ir papildomus ingredientus, suplakite arba plakimo šluotelė mišinį, kai sudedamosios dalys bus susmulkintos. Šiais patarimais galite pasinaudoti kaip naujokas, kad užtikrintumėte tinkamą gėrimų purškimą.
Jei jums patinka mūsų siūlomas platus kokteilių purkštukų asortimentas, galbūt jus taip pat sudomins mūsų siūlomi kiti barmeno įrankiai.