Griliaus keptuvės

1 items total
Grilio keptuvė MINERAL B 32 cm, plienas, de Buyer
111 € –31 %
75,82 €
DB561332

Gril keptuvės - galingas įrankis jūsų virtuvėje

Gril keptuvė – kokia gril keptuvė yra gera?

Gril keptuvės yra panašios į standartines keptuves, tačiau jų dugnas skiriasi, nes dugno paviršiuje yra grilio linijos. Dėl iškilių linijų (dažniausiai 0,5–1,5 cm aukščio) ant maisto susidaro kepimui kepsninėje būdingos žymės, kurios suteikia jūsų patiekalams spalvos ir tekstūros (peržiūrėkite mūsų geriausiai parduodamas gril keptuves čia).

Tačiau iškilios linijos yra skirtos ne tik tam, kad jūsų kepsnys ar daržovės atrodytų gerai, bet ir tam, kad nuvarvėtų aliejus bei sultys, o tai užtikrins, kad maistas iš tikrųjų būtų keptas ant grotelių, o ne troškintas, ir bus lengviau atsikatyti riebalų pertekliaus.

Gril keptuvės paprastai yra gana sunkios (ypač ketaus keptuvės arba lieto aliuminio) ir dažnai yra kvadratinės formos, kas sudaro didesnį kepimo plotą nei standartinėje keptuvėje, todėl daržoves galite kepti tuo pačiu metu kai kepate kepsnį!

Kokia medžiaga yra tinkamiausia gril keptuvei?

Gril keptuvės dažniausiai gaminamos iš ketaus, todėl yra ganėtinai sunkios, tačiau ši medžiaga gali išlaikyti šilumą esant aukštai temperatūrai, o tai itin svarbu kepant ant grotelių. Prieš pirmąjį naudojimą nepamirškite pabarstyti geležies keptuvę prieskoniais, o jei norite daugiau sužinoti apie įvairias keptuvėms naudojamas medžiagas, perskaitykite mūsų išsamų keptuvių vadovą čia.

Kaip naudoti gril keptuvę?

Gril keptuvės naudojimas šiek tiek skiriasi nuo standartinės keptuvės, todėl reikia laikytis kelių taisyklių:

  • visada prieš naudodami, gril keptuvę patepkite aliejumi. Tai neleis maistui prilipti ir užtikrins, kad kepimo ant grotelių žymės bus tobulos. Tačiau nenaudokite per daug aliejaus. Mėsai marinuoti naudokite konditerinį teptuką ir prieš pradėdami kepti kelis kartus pabraukite iškilusias rieves. Pjaustydami maistą (geriausia gana plonais griežinėliais), juos taip pat sutepkite šepetėliu.
  • prieš dėdami maistą į keptuvę, būtinai įkaitinkite ją bent penkias minutes
  • norėdami maistą pasukti arba apversti, naudokite virtuvines žnyples bet pirmąją minutę maisto nejudinkite. Tai padės sukurti kepimo ant grotelių žymes
  • jei norite pagreitinti gaminimą arba sustiprinti dūmų/ suanglėjimo skonį, naudokite atitinkamą presą arba dangtį.

Kaip valyti gril keptuvę?

Atvėsinę kepsninę, kruopščiai nuplaukite ją karštu vandeniu ir nuvalykite sudrėkinta šluoste, skirkite ypatingą dėmesį rievelėms. Baigę, nusausinkite keptuvę rankšluosčiu.

Jei naudojate ketaus gril keptuvę, galbūt norėsite ją pabastyti pieskoniais po kiekvieno naudojimo. Norėdami tai padaryti, ant keptuvės popieriniu rankšluosčiu įtrinkite lengvą sluoksnį augalinio aliejaus, padėkite ant vidurinės orkaitės grotelės ir nustatykite iki 190°C. Leiskite keptuvei kepti 1 valandą, išjunkite orkaitę ir leiskite skardai atvėsti.

Iš aukštos kokybės medžiagų pagaminta gril keptuvė gali būti puiki priemonė kiekvienoje virtuvėje, todėl Kulina parduotuvė jums siūlo patikimų prekinių ženklų gaminamas keptuves. Kvadratinės ketaus keptuvės su atitinkamu pesu Woll prekinio ženklo, aliuminio arba nerūdijančio plieno keptuvės iš WMF ir unikalios kaimiško dizaino plieninės rankomis kaldintos gril keptuvės, kurias sukūrė de Buyer.