Garpuodžiai ir įdėklai

1 items total
Žemas puodas VITALIS 28 cm, WMF
198 € –20 %
157,30 €
WM1743016040

Garų viryklės - sveikas ir patogus maisto gaminimo būdas

Kokie yra maisto gaminimo garuose privalumai?

šutintuvas, dar vadinama maisto garintuvu, yra nedidelis virtuvės prietaisas, kuriame garų šiluma naudojama įvairiems maisto produktams virti arba ruošti, laikant maistą uždarame inde, kad garai neišbėgtų.

Virimas garuose yra greitas, paprastas, mažai riebalų ir kalorijų turintis maisto gaminimo būdas, kuris išsaugo maisto produktuose esančias maistingąsias medžiagas ir naudojamas gaminant įvairius maisto produktus. Vienas iš gerai žinomų garinimo garuose privalumų yra tas, kad tai maistingas maisto gaminimo būdas, kurio metu išsaugomi vitaminai ir mineralai bei kitos maistingosios maisto medžiagos. Tai mažai riebalų ir kalorijų turintis maisto gaminimo būdas, nes nenaudojamas aliejus ar riebalai. Palyginti su virimu ar kepimu, virimas garuose taip pat yra greitas ir paprastas maisto gaminimo būdas. Joje galima naudoti rankomis valgio ruošimo būdą, kad galėtumėte užsiimti kita veikla, kol maistas ruošiamas.

Galiausiai, kadangi šiose viryklėse į maistą nepridedama jokių papildomų skonių, jose išryškėja natūralus maisto produktų, pavyzdžiui, daržovių, skonis.

Svetainėje Kulina taip pat rasite garų puodų ir įdėklų.

Kokius maisto produktus galima ruošti šutintuvas?

Daržovės, mėsa, jūros gėrybės ir krakmolas, pavyzdžiui, garuose virtos bandelės, yra dažniausiai garuose virti patiekalai. Vietoj kietesnio maisto, pavyzdžiui, kepsnio, geriau tinka švelnūs baltymai, pavyzdžiui, liesa žuvies filė ir vištienos krūtinėlė be kaulų ir odos.

Kai kurie vaisiai, pavyzdžiui, persikai ir kriaušės, taip pat puikiai tinka virti garuose, nesvarbu, ar norite paruošti virtą vaisių kompotą, ar naminį kūdikių maistą.

Kaip išvalyti ir nuvalyti šutintuvas?

Kadangi ruošiant maistą garintuve nenaudojami jokie aliejai ar padažai, jį labai lengva išvalyti. Visus nuimamus garintuvo dubenis, padėklus ir dangčius, išskyrus bambukinius garintuvus, galima valyti rankomis arba indaplovėje pagal gamintojo nurodymus. Prieš valydami įsitikinkite, kad garintuvas yra išjungtas ir atvėsęs.

Dėl mineralinių medžiagų koncentracijos vandenyje kai kurie garintuvo komponentai kartais pradeda atrodyti drumsti ir jų negalima pašalinti įprastai valant. Norėdami pašalinti kalkes iš garintuvo, į jį įpilkite ne vandens, o baltojo acto ir kruopščiai išplaukite.

Svetainėje Kulina galima rasti ir kitų elektrinių prietaisų, įskaitant keptuves, ryžių virykles, vakuumines virykles ir kt. Patikrinkite juos!