Fondiu puodai
Fondue puodai - smagus ir interaktyvus būdas paragauti tradicijų ir šiuolaikinio kulinarijos meno
Kas yra fondiu puodas?
Fondiu puodas - tai universalus virtuvės įrankis, tradiciškai naudojamas fondiu ruošti ir patiekti - patiekalą, kai maži maisto gabalėliai merkiami į bendrą puodą su lydytu sūriu, šokoladu ar karštu aliejumi. Fondiu koncepcija - tai dalijimasis ir mėgavimasis bendrais patiekalais. Štai kokios yra įprastos fondiu rūšys ir kada galima naudoti fondiu puodą:
-
Sūrio fondiu: sūrio fondiu - tai lydyto sūrio, vyno ir kartais kitų sudedamųjų dalių mišinys, į kurį mirkoma duona, daržovės ir kiti produktai. Tai puikus pasirinkimas vakarėliams, susibūrimams ar jaukiems vakarams. Fondiu puodą galite naudoti sūrio fondiu užkandžiams arba pagrindiniam patiekalui.
-
Šokoladinis fondiu: Šokolado fondiu - tai šokolado tirpinimas fondiu puodelyje ir į šokoladą merkiami tokie daiktai kaip vaisiai, zefyrai, prieteliai ar torto gabaliukai. Dažniausiai juo mėgaujamasi kaip desertu arba ypatingomis progomis, pavyzdžiui, per gimtadienius ar romantiškas vakarienes.
-
Aliejaus arba sultinio fondiu: Šio tipo fondiu puode įkaitinamas aliejus arba sultinys, o tada į karštą skystį merkiami ir verdami mėsos, jūros gėrybių ar daržovių gabaliukai. Tai smagus interaktyvus maisto gaminimo būdas, dažnai naudojamas didesniuose susibūrimuose arba su grupe draugų.
-
Fondue Bourguignonne: Tai aliejaus fondiu atmaina, kai karštame aliejuje kepama mėsa ir jūros gėrybės. Jis pavadintas Prancūzijos Burgundijos regiono vardu ir yra populiarus dėl savo skonio.
-
Fondue Chinoise: Fondue chinoise: Panašiai kaip ir fondiu bourguignonne, fondiu chinoise gaminimui vietoj aliejaus naudojamas karštas sultinys. Tai kinų karšto puodo rūšis, kai plonai supjaustyta mėsa ir daržovės verdamos sultinyje, o paskui merkiamos į įvairius padažus.
-
Pikantiški padažai: Be tradicinių sūrio, šokolado ir aliejaus fondiu, fondiu puodą galite naudoti kūrybiškai ir kitiems pikantiškiems padažams, pvz., queso, špinatų ir artišokų padažams, ar net padažams įvairiems užkandžiams pašildyti ir patiekti.
Naudojant fondiu puodą svarbu laikytis gamintojo instrukcijų, kaip saugiai pastatyti ir naudoti puodą. Būkite atsargūs su kaitinimo elementu arba liepsna, naudojama puodo turiniui šildyti. Be to, įsitikinkite, kad panardinimo arba kepimo skysčio temperatūra yra saugi, kad išvengtumėte maisto saugos problemų.
Fondue puodai gali būti puikus priedas prie visuomeninių susibūrimų, vakarėlių ir ypatingų progų, nes suteikia interaktyvumo ir bendrumo. Būtinai peržiūrėkite mūsų indų kolekciją, kad fondiu patirtis būtų dar malonesnė ir stilingesnė,
Kaip valyti fondiu puodą?
Senovinius emaliuotus ketaus fondiu puodus lengviausia valyti rankomis, naudojant švelnų indų ploviklį ir minkštą šveitiklį. Jei sūris ar šokoladas atvėso ir jį sunku nuvalyti, trumpam įdėkite puodą į šiltą vandenį, kad suminkštėtų prie jo prilipęs maistas. Jei ant fondiu puodo nurodyta, kad jį galima plauti indaplovėje, galite jį plauti taip, kaip nurodė gamintojas. Tačiau, jei įmanoma, prieš dėdami indaplovę į indaplovę pabandykite pašalinti prilipusį sūrį ar šokoladą.
Kam dar naudojamas fondiu puodas?
Priklausomai nuo to, kokį puodą turite, jame galite šildyti ir patiekti užpilus, palaikyti šiltą sriubą ar padažą, kepti daržoves ir mėsą.
Puodą taip pat galite naudoti kepimui, japoniškam "shabu shabu" arba kiniškam karštam puodui ruošti, jei jame galima reguliuoti temperatūrą ir yra platus kaitinimo diapazonas. Galiausiai, fondiu puodas yra puikus būdas gaminti padažus makaronams, daržovėms ir mėsai.
Ieškodami daugiau įkvėpimo virtuvei įrengti su įvairiais prietaisais ir indais, galite rinktis iš mūsų plačios virtuvės prietaisų ir puodų kolekcijos.