Flambe gaminimui
Flambavimas - įspūdingas maisto gaminimo būdas
Ką kulinarijoje reiškia flambavimas?
Flambavimas - tai maisto ruošimo būdas, kai įkaitusioje keptuvėje uždegamas likeris, pavyzdžiui, brendis arba romas, ir taip sukuriamas liepsnos pliūpsnis. Dažnai tai daroma norint pabaigti tokius patiekalus kaip kepsnys, blynai ar bananai, ir paprastai tai daroma siekiant suteikti gaminimui šiek tiek skonio ir įspūdingumo.
Peržiūrėkite mūsų platų keptuvių pasirinkimą ir universalias keptuves, kad išsirinktumėte idealią keptuvę savo patiekalui flambuoti.
Kaip flambuoti maistą?
Norint flambuoti maistą, reikia įkaitusios keptuvės, flambeko degiklio arba žiebtuvėlio ilga rankena, alkoholio turinčio gėrimo, pavyzdžiui, brendžio, romo arba viskio, ir patiekalo, kurį norite flambuoti. Pagrindinė bendra procedūra, kurios reikia laikytis gaminant patiekalą flambavimo būdu, yra tokia:
- Keptuvę ar keptuvę reikia įkaitinti iki vidutinio karščio. Keptuvė turi būti pakankamai įkaitusi, kad maistas iš karto apkeptų.
- Į keptuvę reikia supilti likerį ir šiek tiek pašildyti.
- Lėtai uždegdami keptuvės turinį laikykite rankas ir veidą atokiau nuo liepsnos.
- Alkoholis turėtų užsidegti ir užsiliepsnoti. Alkoholis netrukus sudega, palikdamas stiprų skonį ir kvapą. Jei liepsna iš karto neįsižiebia, švelniai pakreipkite keptuvę arba pristumkite ją arčiau liepsnos, kad dūmai patektų į liepsną.
- Kai liepsna nurims, į keptuvę įpilkite kitų norimų ingredientų, pavyzdžiui, sviesto, žolelių ar prieskonių, ir toliau kepkite patiekalą pagal pageidavimą.
Svarbu atminti, kad neteisingai atliekamas flambavimas gali būti rizikingas, todėl naudojant šią techniką labai svarbu būti atsargiems. Dėvėkite prijuostę ir pirštines. Taip pat patartina turėti dangtį, kad būtų galima užgesinti liepsną, jei ji taptų nekontroliuojama.