Elektrinės viryklės
Daugiafunkcinė elektrinė viryklė - prietaisas, atveriantis visas maisto gaminimo galimybes
Kas yra daugiafunkcinė keptuvė?
"Multicooker" - tai universalus virtuvės prietaisas, skirtas maisto gaminimo procesui supaprastinti, sujungiant kelių virtuvės prietaisų funkcijas į vieną prietaisą. Tai iš esmės yra universalus maisto gaminimo sprendimas, kuriuo galima atlikti įvairias maisto gaminimo užduotis, pvz., gaminti maistą slėginiu būdu, lėtai virti, troškinti, virti garuose, virti ryžius ir kt. "Multicookers" viryklėse yra įvairūs gaminimo režimai ir iš anksto nustatytos programos, kad būtų galima naudoti įvairius receptus ir gaminimo būdus.
Kokios yra standartinės daugiafunkcinės viryklės funkcijos?
Pagrindinės tipinės daugiafunkcinės keptuvės savybės yra šios:
-
Maisto gaminimas spaudžiant: Dažnai daugiafunkcinėse viryklėse yra greitojo virimo funkcija, kuri gali gerokai sutrumpinti paprastai ilgai ruošiamų patiekalų, pvz., troškinių, troškintos mėsos ir pupelių, gaminimo laiką.
-
Lėtas maisto gaminimas: Ši funkcija leidžia patiekalus virti žemesnėje temperatūroje ilgesnį laiką, todėl puikiai tinka sriuboms, čili ir kietiems mėsos gabalams minkštinti.
-
Sautéing: Dauguma daugiafunkcinių viryklių turi padažymo arba kepimo funkciją, leidžiančią prieš perjungiant kitą gaminimo režimą ingredientus apkepti tiesiai puode.
-
Garinimas: Daugelyje modelių yra garų garinimo padėklas arba stovas, kuriame galima garinti daržoves, žuvį ar koldūnus.
-
Ryžių virimas: Dažnai daugiafunkcinės viryklės turi iš anksto nustatytas įvairių rūšių ryžių ir grūdų gaminimo programas.
-
Jogurto gamyba: Kai kuriuose modeliuose yra jogurto gaminimo funkcija, padedanti palaikyti tinkamą temperatūrą ir inkubacijos laikotarpį naminiam jogurtui gaminti.
-
Kepimas ir skrudinimas: Kai kuriuose pažangiuose modeliuose yra kepimo ir skrudinimo funkcijos, leidžiančios kepti duoną, pyragus ir keptą mėsą.
-
Pritaikomos programos: Daugelyje daugiafunkcinių viryklių galima sukurti savo individualias gaminimo programas arba pritaikyti esamas iš anksto nustatytas programas, kad jos atitiktų jūsų receptus.
-
Laikykite šiltai: Daugiafunkcinė keptuvė gali automatiškai persijungti į palaikymo režimą, kad patiekalas būtų šiltas, kol bus paruoštas patiekti.
-
Laikmatis ir uždelstas paleidimas: Galite nustatyti laikmatį arba atidėtą paleidimą, kad maistas būtų paruoštas tada, kada norite, net jei jūsų nėra virtuvėje.
Tinklalapyje Kulina rasite įvairių prekės ženklų ir įvairių modelių daugiafunkcinių viryklių, kurių kiekviena pasižymi skirtingomis funkcijomis ir pajėgumais. Jais galima sutaupyti laiko ir vietos ant stalviršio, nes nebereikia naudoti kelių atskirų prietaisų. Tačiau svarbu perskaityti naudotojo vadovą ir eksperimentuoti su įvairiomis funkcijomis, kad pasiektumėte geriausių rezultatų, nes gaminimo laikas ir būdai gali skirtis nuo tradicinių metodų.
Kam reikalingas daugiafunkcinis puodas?
Daugiafunkcinis puodas, dažnai vadinamas daugiafunkciniu puodu arba virykle "viskas viename", gali būti naudingas įvairiems žmonėms, kurių maisto gaminimo poreikiai ir gyvenimo būdas skiriasi. Štai kelios žmonių grupės, kurioms daugiafunkcinis puodas gali būti ypač naudingas:
-
Užimti profesionalai: Žmonės, kurių darbo grafikas įtemptas ir kurie nori greitai paruošti naminius patiekalus, neaukojant skonio ar maistingumo, gali pasinaudoti daugiafunkcinės keptuvės efektyvumu.
-
Tėvai: Daugiafunkcinės viryklės puikiai tinka tėvams, kurie nori savo šeimoms ruošti sveiką maistą, tačiau gali turėti mažai laiko maisto gaminimui. Prietaisu galima atlikti įvairias maisto gaminimo užduotis - nuo grūdų virimo iki lėto troškinių virimo - ir taip palengvinti valgio ruošimą.
-
Studentai: Studentai: Kolegijų studentai arba asmenys, gyvenantys mažose patalpose, kuriose virtuvės įranga yra ribota, gali naudoti daugiafunkcinę keptuvę, kad paruoštų įvairius patiekalus, įdėdami mažai pastangų ir vietos.
-
Sveikata besirūpinantys asmenys: Tie, kurie pirmenybę teikia maisto gaminimui iš šviežių ingredientų ir nori vengti apdorotų maisto produktų, gali pasinaudoti daugiafunkcinės keptuvės garinimo ir virimo slėgiu funkcijomis, kad išlaikytų maistingąsias medžiagas patiekaluose.
-
Namų virėjai ir maisto entuziastai: Net patyrę namų virėjai gali pasinaudoti daugiafunkcine keptuve dėl jos patogumo ir gebėjimo naudoti įvairius maisto gaminimo būdus. Tai gali būti vertingas virtuvės arsenalo priedas.
-
Vyresnio amžiaus asmenys: Daugiafunkcinės viryklės yra patogios naudoti ir gali palengvinti maisto ruošimą vyresnio amžiaus žmonėms, kurie gali būti riboto judrumo ar energijos. Iš anksto nustatytos gaminimo programos gali padėti lengviau paruošti maistą.
-
Naujokams, pradedantiems gaminti maistą: Asmenys, kurie tik pradeda mokytis maisto gaminimo būdų, gali pasinaudoti iš anksto nustatytomis programomis, kurios palengvina gerai paruoštų patiekalų kūrimą.
-
Dažni pramogautojai: Mėgstantys rengti pobūvius ar vakarėlius gali pasinaudoti daugiafunkcinės keptuvės universalumu ir paruošti įvairius patiekalus įvairioms progoms.
-
Sveikatos būklė: Žmonės, kuriems taikomi tam tikri mitybos apribojimai, pvz., dieta be glitimo, be pieno ar su mažu natrio kiekiu, gali naudoti daugiafunkcinę keptuvę, kad galėtų geriau kontroliuoti patiekalams naudojamus ingredientus.
-
Stovyklavimo ar kemperių entuziastai: Daugiafunkciniai puodai su nešiojamomis galimybėmis gali būti puikus papildymas kempinguose ar kelionėse kemperiais, nes tai kompaktiškas sprendimas, kaip gaminti maistą keliaujant.
-
Visi, ieškantys patogumo: Daugiafunkcinis puodas gali būti naudingas visiems, kurie nori supaprastinti maisto ruošimą, sutaupyti laiko ir sumažinti kelių virtuvės prietaisų poreikį.
Sprendžiant, ar daugiafunkcinis puodas jums tinka, svarbu atsižvelgti į maisto gaminimo įpročius, gyvenimo būdą ir virtuvės erdvę. Nors jis užtikrina patogumą, universalumą ir taupo laiką, būtina perskaityti naudotojo vadovą ir susipažinti su prietaiso funkcijomis, kad galėtumėte kuo geriau išnaudoti jo galimybes.