Duonos peiliai

1 items total
Konditerinis peilis TWIN GRIP 11 cm, Zwilling
15,27 €
ZW38726110

Peilis duonai - peilis kiekvienai virtuvei

Kas peilį paverčia duonos peiliu?

Duonos peilis - tai ilgas peilis dantyta geležte. Paprastai ji būna pakankamai lanksti ir švelni, kad išlaikytų duoną nepažeistą ir kartu ją supjaustytų. Dantyti ašmenys leidžia pjaustyti minkštą duoną ir pereiti per jos plutą be dantytų kraštų, nesuspaudžiant ir nesuploninant kepalo. Šis peilis yra vienas iš trijų būtiniausių peilių kiekvienoje virtuvėje - žr. mūsų pagrindinį peilių pirkimo vadovą čia.

Tinklalapyje Kulina rasite kokybiškų nerūdijančio plieno duonos peilių, pagamintų tokių patikimų prekių ženklų kaip " Wusthof", " Zwilling" ar WMF. Taip pat galite rinktis olandų prekės ženklo Forged kaltinius duonos peilius arba peržiūrėti mūsų geriausiai parduodamus duonos peilius čia.

Kam naudojamas duonos peilis?

Duonos peilis yra labai universalus ir gali būti naudojamas ne tik duonai pjaustyti. Dėl dantytų ašmenų jis puikiai pjausto tiek minkštus (biskvitinius), tiek tankius pyragus, visus vaisius ir daržoves su kieta odele - pomidorus, ananasus, moliūgus, arbūzus ir kt.

Kaip pagaląsti duonos peilį?

Peilį duonai reikėtų galąsti, tačiau jo nereikia galąsti taip dažnai kaip virtuvės peilio. Automatinio dantytų peilių galąstuvo nėra, todėl tai reikia daryti rankiniu būdu. Norint pagaląsti peilį dantyta geležte, reikia keraminio arba plieninio galąstuvo. Paimkite duonos peilį, padėkite jį ant strypo ir kelis kartus pajudinkite aukštyn ir žemyn. Tai reikia daryti dantukas po dantuko iki pat peilio galo, švelniai perkišant strypelį per kiekvieną dantuką. Taip pat galite nunešti peilį specialistui.

Kaip prižiūrėti duonos peilį?

Jei norite, kad jūsų duonos peilis tarnautų ilgai, būtinai laikykitės šių paprastų peilių valymo ir laikymo taisyklių:

  • peilius dažnai galima plauti indaplovėje, tačiau rekomenduojame peilį valyti rankomis, nes indaplovės plovikliai gali pažeisti plieninių ašmenų paviršių
  • jei peilis turi medinę rankeną, nedėkite jo į indaplovę
  • kad medinės rankenos neišdžiūtų, reguliariai tepkite jas sėmenų aliejumi arba bičių vašku
  • peilius laikykite atskirai, kad jų ašmenys nenutrupėtų. Naudokite peilių bloką arba peilių dėklą
  • reguliariai galąskite peilį