Drožimo peiliai
Maitinimo peiliai - lengvai pjaustykite mėsos gabalėlius
Kas yra peilis šoninei plutelei gaminti?
Lardavimo peilis, dar vadinamas pjaustymo peiliu, yra plonas, glotnus, puikiai pjaustantis peilis su smailia 17 cm ilgio geležte. Šis peilis puikiai tinka:
- pjaustydami raudoną mėsą arba paukštieną griežinėliais
- smulkiai pjaustyti žalią arba virtą filė
- pjaustyti vienodo storio griežinėliais
- larding
Kulina, rasite profesionalius Zwilling, Wusthof arba WMF, pagamintų iš patvaraus aukštos kokybės nerūdijančio plieno.
Kaip gaminami masalai?
Smarginimas - tai kulinarinis metodas, naudojamas dideliems mėsos gabalams ruošti. Į mėsą specialiu peiliu, vadinamu " larding knife", įpjaunamos ilgos riebalų juostos. Kadangi kepimo metu riebalai išsilydo, kepsnys ar šonkauliukai bus drėgnesni, minkštesni ir aromatingesni.
Nupjovę riebalų juosteles, prieš pradėdami dėti lašinius, įdėkite juos į šaldiklį - sustingusias juosteles bus lengviau įkišti į mėsą.
Kaip prižiūrėti peilį, kuriuo tešla ištepama taukais?
Virtuviniai peiliai yra nemaža investicija, todėl jei norite, kad jūsų peilis tarkuotojui tarnautų ilgai, būtinai laikykitės šių paprastų peilių valymo ir laikymo taisyklių:
- peilius dažnai galima plauti indaplovėje, tačiau rekomenduojame peilį valyti rankomis, nes indaplovės plovikliai gali pažeisti plieninių ašmenų paviršių
- jei peilis turi medinę rankeną, nedėkite jo į indaplovę
- kad medinės rankenos neišdžiūtų, reguliariai tepkite jas sėmenų aliejumi arba bičių vašku
- peilius laikykite atskirai, kad jų ašmenys nenutrupėtų. Naudokite peilių bloką arba peilių dėklą
- reguliariai galąskite peilį naudodami peilių galąstuvą
Jei savo virtuvėje dažnai ruošiate mėsą, taip pat galite išbandyti iškaulinėjimo ir filė peilių pasirinkimą.