Desertinės šakutės
Dezertavimo šakutės - puikios deserto riekelės
Kas yra desertinės šakutės ir kam jos naudojamos?
Desertinės šakutės - tai specialūs stalo įrankiai, kurie paprastai būna mažesni už standartines pietų šakutes ir turi plonesnius bei šiek tiek trumpesnius dantukus, kad būtų galima tiksliau pjaustyti ar smeigti nedidelius maisto kiekius. Jais gardinami desertai ir kiti saldūs patiekalai, įskaitant vaisių salotas, pyragus, pyragaičius ir tortus.
Dešrų šakutės taip pat gali būti su dekoratyviniu išdėstymu ant rankenos, kad stalui suteiktų klasę. Šakutės gali būti pagamintos iš nerūdijančio plieno.
Desertinėmis šakutėmis galima valgyti ne tik desertus, bet ir kitus nedidelius patiekalus, pavyzdžiui, užkandžius, užkandžius ar vėžiagyvius. Tai lankstūs stalo įrankiai, kuriuos galima naudoti tiek oficialioje, tiek neoficialioje aplinkoje, įskaitant vakarienes.
Taip pat galite apžiūrėti mūsų desertų lėkštes, tortų stovus ir tortų padėkliukus, kad galėtumėte mėgautis elegantiškais desertais.
Kur dedate desertinė šakutė , kai serviruojate stalą?
Oficialioje stalo aplinkoje desertinė šakutė paprastai dedama virš pietų lėkštė, horizontaliai su lėkštės dugnu, o jos dantys nukreipti į dešinę. Jei naudojamas ir desertinis šaukštas, jis dedamas į dešinę nuo desertinė šakutė, šaukšto dubenėlis nukreiptas į kairę, o šaukšto rankena lygiagrečiai su desertinės šakutės rankena desertinė šakutė.
Jei desertas bus patiekiamas su torto šakute arba konditerine šakute, ją galima padėti horizontaliai virš desertinė lėkštė arba į kairę nuo deserto šaukštelio. Pyrago arba konditerinės šakutės dantys turi būti nukreipti į kairę, o rankena - į dešinę.
Svarbu pažymėti, kad stalo serviravimo tradicijos gali skirtis priklausomai nuo regiono ir kultūros, todėl visada pravartu pasidomėti vietos papročiais, kad būtų užtikrintas tinkamas etiketas.
Kuo skiriasi stalo šakutė nuo desertinė šakutė?
A stalo šakutė stalo desertinė šakutė ir desertinė šakutė pirmiausia skiriasi pagal dydį, formą ir paskirtį.
Stalo šakutės, kurios yra didesnės nei desertinės šakutės ir turi ilgesnius bei platesnius dantukus, padedančius pjaustyti ir kapoti, yra skirtos didesniam maisto kiekiui apdoroti. Jie paprastai patiekiami su pagrindiniais patiekalais, pavyzdžiui, mėsa, paukštiena ir daržovėmis.
Kita vertus, desertinės šakutės yra tikslesnės pjaustant ar smeigiant nedidelius maisto kiekius, nes jos yra mažesnės nei stalo šakutės, o jų dantukai yra plonesni ir šiek tiek trumpesni. Jos specialiai pagamintos desertams ir kitiems saldiems patiekalams, pavyzdžiui, vaisių salotoms, pyragams, tortams ir pyragaičiams, valgyti.
Kokių tipų šakutes galima rasti svetainėje Kulina?
Svetainėje Kulinarasite įvairių tipų šakutes, kurių kiekviena turi skirtingą paskirtį. Kai kurios iš tipiškiausių veislių yra šios:
- Stalo šakutė - Tai dažniausiai naudojama šakutė, skirta valgyti prie stalo. Paprastai jis turi keturis noragus ir ilgą kotą.
- Desertinė šakutė - Ši šakutė turi trumpesnius dantukus ir yra mažesnė už stalo šakutė. Jis skirtas desertams, įskaitant tortus, pyragus ir pyragaičius, gaminti.
- Serviravimo šakutė - Ši šakutė turi ilgus pirštus, kurie naudojami dideliems patiekalams, pavyzdžiui, troškiniams ar salotoms, patiekti.