Keraminės keptuvės: kaip išsirinkti geriausią

jak si vybrat keramickou panev
Elegantiškos ir modernios keraminės keptuvės yra puiki alternatyva tradicinėms nepridegančioms keptuvėms. Jos geriausiai tinka ruošti subtilius ingredientus, pavyzdžiui, žuvį, jūros gėrybes ar omletą. Taigi apžvelkime, ar keraminės keptuvės turi kokių nors pranašumų prieš kitas nepridegančias medžiagas, taip pat patarsime, į ką atkreipti dėmesį renkantis tokią keptuvę ir kaip ją vėliau prižiūrėti.
Kas iš tikrųjų yra keraminis paviršius

Pirmiausia reikėtų paminėti, kad, nepaisant pavadinimo ar keraminės keptuvės iš tikrųjų nėra visiškai keraminės. Jie gaminami iš metalo (paprastai nerūdijančio plieno su aliuminio šerdimi) ir turi tik nelipnų keraminį paviršių, kurio pagrindą sudaro silicio dioksidas. Tai vienas iš labiausiai paplitusių gamtoje ir kasdieniame gyvenime randamų junginių, pavyzdžiui, jis yra smėlio ar dirvožemio sudedamoji dalis, jo yra kai kuriuose grybuose, jis taip pat yra neatsiejama stiklo ar keramikos sudedamoji dalis.

Paprastai keraminės keptuvės yra šiek tiek sunkesnės ir paprastai mažiau nelimpančios, jei norite maistą ruošti visiškai be riebalų. Tačiau jose nėra PFOA ir PTFE. Jos taip pat yra atsparesnės įbrėžimams ir, palyginti su tradiciniais nepridegančiais paviršiais, gali išlaikyti aukštesnę temperatūrą. Nepaisant to, juos naudojant svarbu laikytislaikytis tam tikrų taisyklių..

Nelipnios keptuvės

Palyginkime

Keraminės keptuvės ir kitos nepridegančios keptuvės

keramicka panev
Keraminės keptuvės
  • Keraminės keptuvės yra elegantiškos, todėl jos ne tik pasižymi funkcinėmis savybėmis, bet ir papuoš jūsų virtuvę.
  • Lengva valyti.
  • Keraminių keptuvių gamyba laikoma ekologiška.
  • Keraminės keptuvės yra mažiau lipnios nei kiti nelimpančios dangos paviršiai, be to, greičiau susidėvi.
  • Ant keraminės keptuvės vidinės dalies dažnai susidaro dėmių, kurių neįmanoma pašalinti.
  • Keraminės keptuvės paprastai yra sunkesnės.
teflonova panev
Nelimpančios keptuvės
  • Šiuolaikiniuose nepridegančiuose paviršiuose nėra kenksmingų medžiagų PFOA, švino ar kadmio. Jie dažniausiai gaminami iš PTFE - polimero, kuris, tarptautinių sveikatos organizacijų patvirtinimu, nekelia pavojaus žmonių sveikatai.
  • Šiuolaikinės nepridegančios keptuvės yra stabiliai ir nuolat nepridegančios, todėl lengviau ir gaminti, ir valyti.
  • Nepridegančios keptuvės paprastai yra prieinamesnės.
  • Nepridegančios keptuvės netinka kepti labai aukštoje temperatūroje.
  • Nelipnūs paviršiai gali būti įbrėžti ir pažeisti, todėl naudokite tik iš minkštų medžiagų, pavyzdžiui, medžio ar plastiko, pagamintus įrankius.
  • Jei namuose turite seną tefloninę keptuvę, turėkite omenyje, kad joje gali būti toksiškų sudedamųjų dalių, kurios, esant aukštai temperatūrai, gali patekti į maistą. Todėl patartina ją pakeisti nauja.
Mūsų patarimas
Taip pat skaitykite
->
neprilnave panve
Neprideganti keptuvė: būtina kiekvienoje virtuvėje!
Jei jums įdomu, kokios yra šiuolaikinių paviršių nelimpančios savybės, kodėl virtuvėje būtina bent viena tokia kokybiška keptuvė ir, svarbiausia, kaip išsirinkti tinkamą nelimpančią keptuvę, skaitykite toliau:
jak vybrat keramickou panev
7 taškai už pasirinkimą:
Geriausios keraminės keptuvės
  • Pirmiausia nuspręskite, ką dažniausiai gaminsite keraminėje keptuvėje, tada pasirinkite forma, gylis ir dydiskuris jums labiausiai tinka.
  • Pasirinkite keptuvę, kurioje yra geras šilumos laidumas, kuri užtikrina tolygų šilumos paskirstymą ir apsaugo nuo išdegimo. Dažnai tai būna keptuvės su aliuminio arba vario šerdimi.
  • Nepamirškite patikrinti suderinamumą su įvairių tipų kaitlentėmis, ypač jei gaminate maistą naudodami indukcinę kaitlentę.
  • Patikrinkite, ar keptuvė yra ergonomiška ir termiškai izoliuota rankena.
  • Funkcinės funkcijos yra labai svarbios, tačiau nepamirškite dizainas - Su stilingais indais gaminti maistą tiesiog lengviau.
  • Atminkite, kad keraminė keptuvė netarnaus amžinai ir po kurio laiko ją reikės pakeisti. Todėl rinkitės idealus "našumo ir kainos" santykis.
  • Ieškokite keraminių keptuvių, kurios turididelis puikių atsiliepimų skaičius.
Nelipnios keptuvės


Kokybiškos keraminės keptuvės

jak pecovat o keramickou panev

Kaip naudoti keramines keptuves

Prieš naudodami keptuvę pirmą kartą, nuplaukite ją šiltu vandeniu ir minkšta kempine su švelniu plovikliu, tada kruopščiai nusausinkite. Gamintojai rekomenduoja keptuvės paviršių švelniai patepti šepetėliu su trupučiu aliejaus.

Gamindami maistą naudokite tik minkštos medžiagos, pavyzdžiui, medžio, silikono ar plastiko, įrankius, kad nesubraižytumėte keramikos paviršiaus. Visiškai venkite metalinių indų.

Keramines keptuves geriausia naudoti vidutinėje temperatūroje, tačiau jos gali atlaikyti ir aukštą temperatūrą. Venkite staigių temperatūros pokyčių, pavyzdžiui, niekada nedėkite karštos keptuvės į šaltą vandenį.

Kaip valyti keramines keptuves

Nors plauti rankomis yra gerokai švelniau, daugelis gamintojų nurodo, kad keramines keptuves galima plauti indaplovėje. Atminkite, kad prieš laikant keptuvę ji turi būti visiškai sausa. Visiškai venkite abrazyvinių valiklių ir šiurkščių kempinių, kurios gali suardyti paviršių.

Keramines keptuves laikykite taip, kad nesubraižytumėte jų paviršiaus. Todėl sudėkite jas atskirai į virtuvės spinteles arba pakabinkite, o jei virtuvėje trūksta vietos, naudokite lentynas arba išklokite keptuves plautuvėmis.

Jei keraminė keptuvė praranda savo nelimpančias savybes, laikinai galite kepti ant jos naudodami riebalus, tačiau verta pradėti ieškoti naujos keptuvės.

Keptuvių valymo priemonės
top keramické pánve
Geriausios keraminės keptuvės
Danijos prekės ženklasEva Solo garsėja ne tik praktiškomis, bet ir stilingomis keraminėmis keptuvėmis, pasižyminčiomis puikiomis nelimpančiomis savybėmis.

Vokietijos keptuvių gamintojasWMF specializuojasi aukštos kokybės nepridegančių keptuvių, kurios ypač pasižymi dideliu patvarumu, gamyboje.

Kitas vokiškas prekės ženklas, Fissler, siūlo keramines keptuves, kuriose tradicinis meistriškumas derinamas su naujoviškomis technologijomis.
DUK
Dažniausiai užduodamas klausimas
Kiek laiko keraminis paviršius išliks nepridegantis?
Keraminio paviršiaus tarnavimo laikas priklauso nuo naudojimo dažnumo ir būdo bei priežiūros. Tinkamai prižiūrimas keraminis paviršius gali tarnauti kelerius metus, tačiau laikui bėgant jis gali greičiau prarasti savo nelimpančias savybes nei tradicinis teflono paviršius.
Ar keraminė keptuvė yra toksiška?
Apskritai šios keptuvės laikomos saugiomis ir netoksiškomis, nes jos gaminamos nenaudojant tokių cheminių medžiagų kaip PFOA ir PTFE, kurios dažnai randamos senesnių tipų teflono keptuvėse.
Kaip atpažinti geros kokybės keraminę keptuvę?
Kokybišką keraminę keptuvę galima atskirti pagal storą ir lygų paviršių, kuris užtikrina geresnį šilumos laidumą ir ilgaamžiškumą. Ji taip pat turėtų būti pagaminta be kenksmingų cheminių medžiagų, turėti teigiamų naudotojų atsiliepimų ir būti patikimo gamintojo, kuris savo gaminiams suteikia garantiją.
Ar geresnė keraminė, ar tefloninė keptuvė?
Palyginti su nerūdijančiu plienu ar aliuminiu, keraminės keptuvės atrodo nelimpančios, tačiau nepasižymi teflono nelimpančiomis savybėmis. Kitais atžvilgiais keraminės keptuvės paprastai laikomos sveikesnėmis, ekologiškesnėmis ir patvaresnėmis.
Ar galima keramines keptuves plauti indaplovėje?
Nors plauti rankomis yra gerokai švelniau, daugelis gamintojų nurodo, kad keramines keptuves galima plauti indaplovėje. Nepamirškite, kad prieš laikant keptuvę ji turi būti visiškai sausa.
Kokios yra geriausios keraminės keptuvės?
Pasikliaukite tokiais prekių ženklais kaip "Eva Solo", WMF, WOLL ir daugeliu kitų patikrintų gamintojų.
Kiek kainuoja keraminė keptuvė?
Nepridegančių keptuvių kainos svyruoja nuo gana plataus diapazono. Pirkdami jas nepamirškite, kad keraminė danga laikui bėgant visada nusidėvi, todėl rinkitės idealų "našumo ir kainos" santykį.