arbatiniai šaukšteliai

10 items total

Arbatiniai šaukšteliai - puikūs indai arbatai ir kavai

Kas yra šaukštelis ir kur jį galima naudoti?

šaukštelis yra specialios rūšies stalo įrankis, skirtas mažiems maisto kiekiams vartoti, taip pat maišyti ir matuoti nedidelius medžiagų kiekius. Paprastai jis būna didesnis už desertinį šaukštą ir mažesnis už valgomąjį šaukštą.

Paprastai šaukštelis turi mažą, negilų dubenėlį ir ilgą, maždaug 11-17 cm ilgio rankenėlę. Dažniausiai jis gaminamas iš plieno, porceliano arba nerūdijančio plieno ir gali būti įvairių dizainų ir stilių.

Arbatinius šaukštelius galima naudoti virtuvėje ir valgymo zonoje. Jais galima maišyti arbatą ar kavą, matuoti cukrų, prieskonius ir kitus kepimo ir maisto gaminimo ingredientus arba patiems patiekti nedideles porcijas jogurto, ledų ar sriubos.

Arbatiniai šaukšteliai yra būtinas bet kurios virtuvės ar valgomojo reikmuo, todėl jie dažnai įsigyjami rinkiniuose arba valgomųjų rinkiniuose su kitais stalo įrankiais, pavyzdžiui, stalo peiliais, stalo šakutėmis.

Kokių rūšių šaukštelių galima įsigyti parduotuvėje Kulina?

Mūsų svetainėje rasite daugybę arbatinių šaukštelių rūšių, priklausomai nuo jų paskirties ir dizaino. Štai keletas tipiškų šaukštelis dizainų, su kuriais susidursite:

  • Standartinis šaukštelis: Šio tipo šaukštelis yra populiariausias ir naudojamas arbatai ar kavai maišyti, taip pat matuoti nedidelį kiekį medžiagų kepimui ir virimui.
  • Desertinis šaukštas: Dešrainiai paprastai valgomi būtent šiuo šaukštu. Dažnai jis turi ilgą rankeną ir ovalų arba apvalų dubenį.
  • Medaus šaukštai: Tai maži šaukšteliai, kuriuose yra tam tikras kiekis medaus. Jie skirti įmaišyti į karštus gėrimus, pavyzdžiui, arbatą ar kavą.
  • Espresso šaukštas: Tai nedidelis, siauras šaukštelis naudojamas maišyti ir gurkšnoti espreso kavą.
  • Cukraus šaukštas: Cukrinis šaukštelis - tai mažas šaukštelis naudojamas cukrui patiekti ir sumaišyti. Dažnai turi dekoratyvinį dubenį.

Kuo skiriasi valgomasis šaukštas nuo šaukštelis kepant?

Valgomasis šaukštasyra populiarus matavimo vienetas, kuris dažnai naudojamas ingredientų porcijoms matuoti gaminant ir kepant maistą. Akivaizdu, kad jis didesnis nei šaukštelis o jų tūrių skirtumas yra daugiau ar mažiau trigubas, taigi, jei valgomasis šaukštas yra 10 g miltų, tai šaukštelis telpa 3, o valgomajame šaukšte telpa 15 g vandens arba pieno, o šaukštelis 5 g.