alaus bokalai

4 items total
Bokalas alui BARREL AGED CRAFT 480 ml, Spiegelau
22,71 €
SP4992660
Bokalas alui STOUT CRAFT BEER 600 ml, 2 vnt. rinkinys, Spiegelau SP4992661
Bokalų alui rinkinys CRAFT BEER TASTING KIT, 3 vnt., Spiegelau SP4991693

Alaus bokalai - mėgaukitės alumi dar labiau!

Kas yra alaus bokalai?

Alaus bokalas - tai tam tikros rūšies stiklinė taurė, skirta alui gerti. Alaus bokalai yra įvairių formų, matmenų ir medžiagų, kurių visų paskirtis - pagerinti gėrimo patirtį ir įvairių rūšių alaus skonį.

Alaus bokalus, kuriuos galima rasti Kulina, gamina tokie žinomi gamintojai ir stiklo specialistai kaip Eva Solo. Jei ieškote dovanos alaus gerbėjui, būtinai peržiūrėkite mūsų dizainerių butelių atidarytuvų asortimentą.

Kokios yra alaus bokalų rūšys?

Kad alaus gėrimas būtų malonesnis, alus patiekiamas bokaluose. Alaus išvaizdą, kvapą ir skonį gali lemti stiklinės forma ir dydis, todėl galėsite mėgautis visomis išskirtinėmis alaus savybėmis. Naudodami tinkamą stiklinę galite dar labiau mėgautis mėgstamu alumi. Vieni iš tipiškiausių alaus bokalų stilių yra šie:

  • Pint stiklinė: Standartinė pintos stiklinė turi tiesius šonus ir šiek tiek siaurėjantį dugną. Jame paprastai patiekiamas alus ir lageris.
  • Tulpių stiklas: Tulpės taurė panaši į pintinę, tačiau skiriasi tuo, kad jos viršus yra platėjantis, o apačia siaurėja. Jis naudojamas stipraus ir kvapnaus alaus, pavyzdžiui, belgiško alaus, skoniui ir aromatui pagerinti.
  • Pilzeno stiklinė: Pilzeno taurė - tai aukšta ir plona stiklinė, kurios viršus šiek tiek išgaubtas. Jis skirtas pilzeno ir kito lengvo alaus skaidrumui ir putojimui atskleisti.
  • Weissbier Stiklinė: Weissbier stiklinė yra aukšta ir plona. Jo paskirtis - pagerinti kvietinio alaus skonį ir aromatą.
  • Snifterio stiklinė: Snifterio stiklinė turi siaurą angą ir platų dubenį. Jis yra trumpas ir tvirtas. Jis gaminamas siekiant pagerinti stipraus ir sudėtingo alaus, pavyzdžiui, stout, porter ir barleywine, skonį ir kvapą.

Kaip reikia pilti alų į stiklinę?

Alus į bokalą pilamas ne tik pakreipus butelį ar skardinę. Pasirinkti tinkamą bokalą alui, pakreipti jį 45 laipsnių kampu, atsargiai pilti į bokalo šoną ir palaipsniui ištiesinti, kad susidarytų gera putų puta - visa tai yra tobulo alaus pilstymo meno etapai.

Prieš ragaudami skirkite minutę pasimėgauti alaus kvapu ir vaizdu. Stiklo viršuje palikite maždaug centimetro tarpą, kad putos galėtų nusėsti.

Taip pat siūlome įvairių alkoholiniams gėrimams skirtų taurių, pavyzdžiui, kokteilių taurių, vyno taurių, šampano taurių ir taurių ilgiems gėrimams.